qlutensiz pehriz

Qlütensiz Pəhriz kimlər üçündür?

Qlütensiz pəhriz
Bir insan tibbi pəhrizə ehtiyac olduğunu eşidəndə qorxu və anlaşılmazlıq yaşayır: əsas qidalar pəhrizdən çıxsa nə yeyə bilər? Glutensiz bir pəhriz vəziyyətində narahat olmağa ehtiyac yoxdur. Bəli, həqiqətən, buna əməl etsəniz, bir çox tanış zövqləri istisna etməlisiniz, lakin mütəxəssislər bir çox yeməklər üçün əvəzedicilər tapdılar. Mağaza rəflərində məhsulda allergen olmadığını göstərən Gluren Free qeydi olan paketlər var. Yəni qlütensiz pəhrizlə hətta makaron və çörək yeyə bilərsiniz və bu, sivilizasiyamızın inanılmaz nailiyyətidir.
Kim glutendən imtina etməlidir?
Aşağıdakı xəstəliklər və ya simptomları olan insanlar qlütensiz pəhrizə ehtiyac duyurlar:
  • çölyak xəstəliyi, yəni bədənin normal fəaliyyətinə mane olan qlütenə qarşı genetik dözümsüzlük;
  • çölyak xəstəliyinin təzahürləri: ataksiya, periferik neyropatiya, epilepsiya, depressiya, baş ağrıları;
  • qida, qida əlavələri və çirklərə qarşı allergiya;
  • uşaqlarda bağırsaqların yetişməməsi;
  • immunoqlobulin sinif A (slgA) sekretor komponentinin müvəqqəti çatışmazlığı;
  • ətraf mühitin mənfi təsiri.
  • bağırsaqların antigenlərə həddindən artıq məruz qalması;
  • viral xəstəliklər;
  • parazitoz;
  • mədə-bağırsaq kandidozu;
  • alkoqolizm;
  • piylənmə;
  • tip 2 diabet.
Bloqa qayıt

Şərh yaz

Nəzərə alın ki, şərhlər dərc edilməzdən əvvəl təsdiqlənməlidir.