Qlütenli və ya qlütensiz?
Günümüzün geniş seçimli qida maddələri arasında ilk baxışdan qlüten hüquqli maddələri çox çətin ola bilər.
Qlütensiz qidalara baxa bilersiz.
Bu çox asan səslənsə də həqiqətdə hər şey çox fərqli olur. Qlütenin qida texnologiyasının xüsusiyyətləri ilə qida emalında ondan tez-tez istifadə edilir və insan gəlməyən qidaların keyfiyyətinə təsirli olur.
Əgər qlütensiz istifadədən istifadə edirsinizsə, o zaman siz təbii şəkildə qlüten olmayan və ya birmənalı olaraq etiketdə “qlütensiz” yazılan hər növ qidaları qəbul edə bilərsiniz. Təbii şəkildə ola bilər ki, etiketində, qeyri-dənli bitkilər qlütenlə çirklənmiş ola bilər. Bu tip qidalara qarğıdalını, darını, qarabaşaq yarmasını, kinoanı və sumbağı yardım etmək olar.
Bir çox qida südündən təbii şəkildə qlütenə rast gəlinmir və onları emal olunmamış halda belə tərəddüd etmədən qəbul etmək mümkün olur: meyvə və tərəvəz, ət və balıq, yumurta, və məhsullar.
Mənbə Schaer