Qlütensız pəhrizin xeyirləri

Qlütensız pəhrizin xeyirləri

Glutensiz pəhriz üçün göstərişlər

Getdikcə daha çox insan bu pəhrizin tərəfdarlarına çevrilir, qlütensiz pəhrizə keçidin sağlamlıq, rəqəm və ümumi rifahda müsbət dəyişikliklərlə müşayiət olunduğunu iddia edir.

Həqiqətən, qlütensiz qidalar tez-tez aşağıdakılara gətirib çıxarır:

daha yaxşı həzm və buna görə də daha düz bir mədə
qarın ağrısı, şişkinlik, şişkinlik, ishal və s. ilə müşayiət olunan həzm pozğunluqlarının tezliyinin azaldılması.
immun sisteminin gücləndirilməsi
iltihaba, migren və oynaq ağrısına qarşı müqavimət
enerji və canlılıq partlaması
depressiyadan qurtulmaq
dərinin quruluşunu və dərisini yaxşılaşdırmaq
çəki itirmək.
Bunu daha ətraflı nəzərdən keçirək. Glutenin bədənə zərərli təsirlərindən biri bağırsaq divarının keçiriciliyinə yönəldilir, bunun nəticəsində qida maddələrinin udulması artıq optimal deyil. Qlüteni azaltmaqla və ya tamamilə aradan qaldırmaqla, bədəninizin qida maddələrini daha yaxşı mənimsəməsini təmin edə və beləliklə, pəhrizimizlə bağlı müxtəlif sağlamlıq problemlərindən qaça bilərsiniz.

Ümumiyyətlə, yemək vərdişlərindən qlüteni azaldan və ya aradan qaldıran insanlar həzm rahatlığında yaxşılaşma gördülər. Bundan əlavə, düzgün işləyən bağırsaq immun sistemi ilə sıx əlaqəli olan sağlam bağırsaq mikroflorasının təminatıdır (mikrobiota immun sistemimizin effektivliyinin 70%-ni təşkil edir).

Qlütensiz pəhrizin tərəfdarları vəd edirlər ki, dənli bitkilərin pəhrizdən xaric edilməsi sayəsində həftədə 3 kq-a qədər arıqlaya, toksinlərdən təmizləyə və bütün həzm sisteminin işini normallaşdıra bilərsiniz.

Glutensiz qidalara keçid ümumi sağlamlığınızı və fitnessinizi yaxşılaşdıracaq. Bu səbəbdən bir çox idmançı bu zülalı boşqabından çıxarır.

Glutenin təsirlərinə həssas olan çox sayda insan, tərkibində özü olan qidaların qəbulunu dayandırdıqdan sonra yuxularının daha dərin və yaxşılaşdığı ilə razılaşır. Beləliklə, qidalanmanı optimallaşdırmaq və fiziki hazırlığı yaxşılaşdırmaqla yanaşı, qlütensiz pəhriz daha keyfiyyətli yuxudan həzz almağa imkan verir.

Bildiyiniz kimi, dənli bitkilərin tərkibində daim nəzarətdə saxlanması arzu olunan şəkər var. Gluten taxıllarının məhdudlaşdırılması və ya aradan qaldırılması, hər gün daha az şəkər istehlak etməyə imkan verir ki, bu da artıq sağlamlıq üçün faydalıdır.

Glutenin həyat keyfiyyətinə müxtəlif səviyyələrdə təsir etdiyini görürük: həzm rahatlığı, çəki, yuxu, toxunulmazlıq. Beləliklə, qlütensiz pəhriz enerji verir, daxildən güclənir, çölü yaxşılaşdırır və hər şeydən əvvəl həzm problemlərinə son qoymağa imkan verir. Hər halda, qlütenə qarşı dözümsüzlükdən, buğdaya qarşı allergiyadan əziyyət çəkən və ya bu zülalın sağlamlıqlarına mənfi təsirindən şübhələnən insanlar onu yeməyi dayandırmalıdır.
Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.